Dal makhani – bardzo gęsty, kremowy, maślany dal wywodzący się z północnej części Indii. Nazywany również ‚kali dal’ lub ‚maa di dal’, w dosłownym tłumaczeniu to soczewica gotowana w maśle. W niektórych resturacjach dal makhani przygotowuje się w specjalnych piecach tandoori, dzięki czemu duszona przez wiele godzin potrawa nabiera niesamowitego dymnego aromatu. Generalnie im dłużej soczewica jest gotowana, tym bardziej kremowa i miękka będzie jej konsystencja. Kluczowymi składnikami w tej potrawie – opróc... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Blog wegetariański w którym królują owoce, warzywa i nasiona. Roślinne przepisy na każdą porę roku, kieszeń i okazję. Smacznie, zdrowo i bez mięsa.