Przepis na pączki pochodzi z książki Lucyny Ćwierczakiewiczowej "Jedyne praktyczne przepisy" Naprawdę wyborne! Delikatne, puszyste i lekkie jak piórko. Wcale nie jest tak dużo pracy jakby się mogło wydawać. Wyrabiałam ręcznie i wcale nie godzinę jak sugeruje autorka przepisu. Minimum 15 minut a jak mamy odpowiedni sprzęt do wyrabiania ciasta to już zupełnie komfortowo. Co jest ważne w tym przepisie. Ciasto po wyrobieniu posypujemy delikatnie mąką. Kiedy podrośnie wykładamy go jednym ruchem z misk... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...