Teraz jest dobra pora na zbieranie głogu. Głóg jest na tyle dojrzały, że po ściśnięciu w palcach łatwo można go zmiażdżyć. Jestem dopiero w pierwszym etapie jej przygotowania. Jak będzie gotowa uzupełnię wpis. Nalewka z głogu Etap I Potrzebujemy 1kg głogu, 1/2 l spirytusu, 1/2 l wódki, Syrop z cytryny lub skórka z cytryny bez albedo, x) 250 g miodu. X) Zrobiłam syrop ze skórek cytryny EKO, ale można dodać samą skórkę i sok z jednej cytryny. Głóg ma bardzo delikatny smak i jest lekko słodki. So... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...