To naturalnie rosnąca apteka cennych składników dla naszego zdrowia. Pomimo, że wszystkie części rośliny zawierają sambunigrynę, czyli trujący glikozyd to nie powinniśmy się bać tej rośliny. Obróbka termiczna jak suszenie czy pasteryzacja likwiduje ten składnik. Nie jedzmy tylko owoców na surowo. Jest to nalewka do picia profilaktycznie małymi dawkami lub jak już nas dopadnie jakieś przeziębienie. To dla mnie naturalny lek Nr 1 w domowej apteczce w czasie jesienno-zimowych dni. Nastawiona dopiero wczoraj a ju... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...