Przepis doskonały, który polecam z całą odpowiedzialnością. W tym roku dostałam dynię, która jest tak duża, że nie byłam w stanie jej podnieść. Część zamrożę jako pulpę a z reszty zrobię marynowaną tym właśnie sposobem. Pamiętam jak rozdawałam słoiczki znajomym z tak zrobioną dynią, a było to 10 lat temu i wszyscy się nią zachwycali. Zwracam uwagę aby nie gotować dyni zbyt długo, nie może się za bardzo rozgotować. Po ugotowaniu powinna być szklista i jędrna. Kostka powinna być w miarę jednakowa. Z mniejszych czę... czytaj dalej...
W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...