Bursztynowe kreacje z musu jabłkowego

Bursztynowe kreacje z musu jabłkowego

Jabłka zawierają dużo pektyn, które mają właściwości żelujące. Pektyna działa na organizm jak miotła. Najwięcej pektyn mają wytłoki z jabłek, których nie jemy.  Kuleczki jabłkowe zrobiłam z jabłek goldenów, natomiast talarki z szarej renety. Ten drugi gatunek jabłek okazał się zdecydowanie lepszy. Mniej soku i mus bardziej zwarty po osuszeniu. "Serki jabłeczne małe” to nazwa tych pysznych słodkości z książki „Jedyne praktyczne przepisy...” Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Autorka przepisu radzi, aby jabłka s...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.