Grzyby w occie z cebulą

Grzyby w occie z cebulą

Grzyby w occie z cebulą

Przepis na marynowane podgrzybki już znajdziecie na moim blogu, dziś jednak przychodzę z propozycją na marynowane maślaki i maślaki sitarze z czerwoną cebulą. Wybierajcie te małe sztuki - wtedy wyglądają najładniej w słoiczku. Składniki: świeże grzyby - około 1,5 kg maślaków i maślaków sitarzy. 2 szklanki octu 10%, 6 szklanek wody + do gotowania grzybów, 1 1/3 szklanki cukru, 3 łyżki soli, duża czerwona cebuli, ziarna pieprzu czarnego, ziele angielski, liście laurowe, ok 2-3 łyżeczek gorczycy Przygotowanie: Grz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lena Gotuje

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...