Przepis na marynowane podgrzybki już znajdziecie na moim blogu, dziś jednak przychodzę z propozycją na marynowane maślaki i maślaki sitarze z czerwoną cebulą. Wybierajcie te małe sztuki - wtedy wyglądają najładniej w słoiczku. Składniki: świeże grzyby - około 1,5 kg maślaków i maślaków sitarzy. 2 szklanki octu 10%, 6 szklanek wody + do gotowania grzybów, 1 1/3 szklanki cukru, 3 łyżki soli, duża czerwona cebuli, ziarna pieprzu czarnego, ziele angielski, liście laurowe, ok 2-3 łyżeczek gorczycy Przygotowanie: Grz... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...