Pizza. Na grubym cieście, pachnąca serem i szynką. Podczas pieczenia tak pachnie, że po wyjęciu z piekarnika nie sposób wytrzymać się od odgryzienia szybkiego kęsa Dodatek maślaków w sosie pomidorowym to idealna kompozycja. Co nam trzeba? ciasto na 4 -6 osób: 500g maki pszennej łyżka mąki razowej 300ml ciepłej wody 50 g świeżych drożdży (1/2 kostki) pamiętajcie, aby świeże były! 3-4 łyżki oleju rzepakowego, szczypta soli i cukru na wierzch: 3-4 łyżki przecieru pomidorowego po łyżce stołowej bazylii i oregano De...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat