Macie makrelę? To do dzieła. Szybciutko zróbcie pyszny mix do podjadania z chlebem lub na chlebku Co nam trzeba? Makrela (pieczona lub wędzona) 100g ugotowanego ryżu kawałek żółtego sera- około 2cm szerokości starczy 3 ogórki (ja użyłam kiszonych, ale świeże też mogą być) 1 mała cebula 2 ugotowane jajka 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu sól, pieprz czarny, słodka papryka- po pół łyżeczki Robimy! Makrelę obieramy z ości, mieszamy z ryżem dorzucamy posiekany w drobną kosteczkę żółty ser, ogórka, cebulką i jajka... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat