Apple crumble, czyli jabłka zapiekane pod kruszonką

Apple crumble, czyli jabłka zapiekane pod kruszonką

Apple crumble, czyli jabłka zapiekane pod kruszonką

Apple crumble, inaczej jabłka zapiekane pod kruszonką, to prosty sposób na pyszną słodkość łączącą w sobie kultowe smaki jesieni – jabłek i orzechów włoskich. Wspaniale nadaje się nie tylko na deser, ale również i na śniadanie – o ile przetrwa noc nietknięte przez łasuchów… Polecam! Składniki: Nadzienie: 1 kg jabłek (przed obraniem) 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka brązowego cukru 2 łyżki skrobi ziemniaczanej sok z połówki cytryny Kruszonka: 1 1/2 szklanki płatków owsianych górskich 1/2 szklanki pok... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Lamarida.pl

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.