Przepis na : deser
Mango lassi zna prawie każdy. Cudowne połączenie słodkiego mango, kwaskowatego jogurtu i kardamonu. Na różnych forach widziałam wersje z mlekiem, wodą gazowaną, truskawkami, miodem czy wodą pomarańczową. Wierzcie mi, trzy składniki wystarczą, jeśli są dobrej jakości. Robię mango lassi często, bo Najcierpliwszy jest wielkim fanem. Ponieważ Polska to nie Indie i z naszymi „owocami egzotycznymi” bywa różnie i ostatnio naszukałam się dobrego mango, żeby zrobić ambę, to kupuję puree z mango w puszce. Na końcu prze... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...