Scones z truskawkami i ricottą (Scones con fragole e ricotta)

52
  • Scones z truskawkami i ricottą (Scones con fragole e ricotta)
  • Scones z truskawkami i ricottą (Scones con fragole e ricotta)

    Zapraszam Was na zmodyfikowaną wersję tradycyjnych angielskich bułeczek "scones" z kruchego ciasta, które wzbogaciłam kawałeczkami truskawek. Scones poprzez dodatek ricotty zyskują na lekkości i delikatności. Najlepiej smakują na ciepło opr ó szone cukrem pudrem. Polecam serdecznie :)  PRZYGOTOWANIE 150 g truskawek 150 g ricotty 260 g m ąki pszennej  80 g cukru trzcinowego 60 g masła  50 ml mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 jajko cukier puder **** INGREDIENTI ... Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

    Dodaj komentarz