Czasami nie mamy czasu na dłuższe gotowanie a makaron z pesto jest idealnym rozwiązaniem na przygotowanie szybkiego obiadu. Tym razem zamiast tradycyjnego pesto z bazylii, przygotowałam pesto z cukinii. D la dodania intensywniejszego smaku c ukini ę zmiksowałam z orzeszkami pinii i filecikami anchois. W 30 minut obiad gotowy, smacznego :) SKŁADNIKI 400 gr cukinii 30 gr orzeszków pinii 5 filecików anchois w oleju 3 ząbki czosnku oliwa z o... czytaj dalej...
Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".