Konfitura z żółtych śliwek (Confettura di susine gialle)

Konfitura z żółtych śliwek (Confettura di susine gialle)

Konfitura z żółtych śliwek (Confettura di susine gialle)

Konfitura z żółtych śliwek, smak lata zamknięty w słoiczkach, którym można cieszyć się o każdej porze roku. Ten żółty dżem z lekko gorzkim posmakiem, przygotowywany  bez dodatku innych konserwantów, zawiera tylko trzy składniki: cukier, sok z pomarańczy i nasze ukochane śliwki. Polecam serdecznie :)   SKŁADNIKI 1 kg żółtych śliwek 100 g cukru trzcinowego sok z 1 pomarańczy **** INGREDIENTI 1 kg di susine gialle 100 g di zucchero di canna succo di un'arancia PRZYGOTOWANIE Przygotowa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śliwka, przetwory

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.