Kotlety jajeczne z boczkiem i sosem chrzanowym

Kotlety jajeczne z boczkiem i sosem chrzanowym

Kotlety jajeczne z boczkiem i sosem chrzanowym

Przepis na : obiad

Kotlety jajeczne z boczkiem i sosem chrzanowym   Składniki na 5-6 kotletów   100g przesmażonego wędzonego boczku pokrojonego w kostkę 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia 6 jaj na twardo 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 4 łyżki posiekanego szczypiorku 1 jajko sól, pieprz olej roślinny do smażenia   Sos:   2 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej 300 ml bulionu mięsnego lub warzywnego 2-3 łyżki tartego chrzanu (w zależności od ostrości) 100 ml śmietanki 18% UHT sól... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kuron.com.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.