Kotlety jajeczne z boczkiem i sosem chrzanowym

Kotlety jajeczne z boczkiem i sosem chrzanowym

Kotlety jajeczne z boczkiem i sosem chrzanowym

Przepis na : obiad

Kotlety jajeczne z boczkiem i sosem chrzanowym   Składniki na 5-6 kotletów   100g przesmażonego wędzonego boczku pokrojonego w kostkę 1 łyżka oleju roślinnego do smażenia 6 jaj na twardo 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia 4 łyżki posiekanego szczypiorku 1 jajko sól, pieprz olej roślinny do smażenia   Sos:   2 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej 300 ml bulionu mięsnego lub warzywnego 2-3 łyżki tartego chrzanu (w zależności od ostrości) 100 ml śmietanki 18% UHT sól... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kuron.com.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.