Tagliatelle z pesto pietruszkowym

Tagliatelle z pesto pietruszkowym

Tagliatelle z pesto pietruszkowym

Przepis na : obiad

Tagliatelle z pesto pietruszkowym to propozycja na szybki obiad, zawsze wtedy kiedy nie mamy zbyt wiele czasu. Przygotowanie tego dania zajmie nam tyle czasu ile gotować się będzie nasz makaron. Tutaj zmienimy trochę składniki i zamiast pesto bazyliowego będzie pesto pietruszkowe. Ja wykorzystam makaron tagliatelle, ale możecie użyć też zarówno makaronu spaghetti albo penne. Składniki na pesto pęczek natki pietruszki 20g orzeszków piniowych 4 łyżki dobrej oliwy 20g tartego parmezanu sól pieprz 2 ząbki czosnku ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.