Jeśli lubicie szparagi, to koniecznie musicie spróbować przepisu na szparagi pieczone z cytryną i czosnkiem. Szparagi najlepiej smakują, kiedy są jędrne i chrupiące, a nie rozgotowane i paćkowate. Warto zatem czasem wybrać ich pieczenie, a nie gotowanie. Z zielonymi szparagami idealnie komponuje się sok z cytryny, tymianek, oliwa i czosnek, to właśnie te składniki podkreślają cały ich smak. Szparagi mogą być zarówno oddzielnym daniem, jak i również dodatkiem do mięsa, czy innego dania głównego. pęczek szpar... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...