Szparagi pieczone z cytryną, tymiankiem i czosnkiem

Szparagi pieczone z cytryną, tymiankiem i czosnkiem

Szparagi pieczone z cytryną, tymiankiem i czosnkiem

Jeśli lubicie szparagi, to koniecznie musicie spróbować przepisu na szparagi pieczone z cytryną i czosnkiem. Szparagi najlepiej smakują, kiedy są jędrne i chrupiące, a nie rozgotowane i paćkowate. Warto zatem czasem wybrać ich pieczenie, a nie gotowanie. Z zielonymi szparagami idealnie komponuje się sok z cytryny, tymianek, oliwa i czosnek, to właśnie te składniki podkreślają cały ich smak. Szparagi mogą być zarówno oddzielnym daniem, jak i również dodatkiem do mięsa, czy innego dania głównego. pęczek szpar... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.