Przepis na : śniadanie
Magda Gessler nie raz w swoich programach oraz na profilach społecznościowych chwaliła się prostymi sztuczkami, dzięki którym nasze dania są znacznie lepsze, dużo smaczniejsze. Jednym z takich tricków jest sposób na puszystą jajecznicę. W dalszej części wpisu pokażę Wam o co chodzi. Właściwości jajek Jajka to źródło białka, które jest bardzo łatwo przyswajalne przez ludzki organizm. Te produkty to również bogactwo luteiny, która zapobiega m.in. chorobom serca, poprawia wzrok, oraz chroni oczy. Wielu dietetyk... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...