Przepis na : obiad
Pieczone szparagi z cytryną to pomysł na szybkie danie, który przygotujemy w kilkanaście minut. Klasycznie szparagi powinno się ugotować, jednak aby pozostały jędrne, chrupkie warto je upiec. Sezon na szparagi nie jest bardzo długi, więc powinniśmy z niego korzystać tak dużo jak się da. Przygotowanie szparagów jest dziecinnie proste i nie wymaga od nas wielkich umiejętności kulinarnych. Składniki pęczek zielonych szparagów 1 cytryna czarny pieprz 4 łyżki oliwy sok z 1/2 cytryny szczypta soli Pieczone szparag... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...