Gruszki w zalewie octowej

Gruszki w zalewie octowej

Gruszki w zalewie octowej

Gruszki w zalewie octowej to kolejne przetwory jakie postanowiłem przygotować na zimę. Niestety mamy dziwne wrażenie, że znikną ze spiżarni zanim się zima zacznie. Gruszki przygotowałem w dwóch wersjach – z dodatkiem cynamonu i wanilii oraz klasyczne w occie. Osobiście wolę słabszą zalewę więc użyłem proporcji 1:3. Sprawdź przepis na: Domowy dżem wiśniowy Składniki 750 ml octu 2200 ml wody 2 szklanki cukru 4 kg gruszek cynamon 2 łyżeczki esencji waniliowej Sprawdź przepis: Dżem z brzoskwiń Gruszki w zal... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.