W sklepach mamy ogromny wybór majonezów, niektóre z nich mają nawet dopiski „smakuje jak domowy”. Jestem jednak przekonany, że taki majonez przygotowany w domu będzie znacznie smaczniejszy, zrobiony z wiadomych składników. Warto jednak pamiętać, że do domowego majonezu warto używać składników wysokiej jakości. Sprawdź przepis na: Domowy ketchup – szybko, smacznie, zdrowo Składniki 2 żółtka 1,5 szklanki oleju sól pieprz łyżka musztardy 2 łyżki octu winnego (jasnego) Domowy majonez na żółtkac... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...