Przepis na : deser
Ciasto miodowe z migdałami i rodzynkami, szybkie i proste w wykonaniu. Sprawdzi się jako słodka przekąska do kawy lub herbaty, a także jako ciasto na świąteczny stół. Warto poeksperymentować dodając do niego ulubione przyprawy korzenne. Składniki: 300 g maki pszennej 150 g rodzynek 100 g drobno posiekanych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g miodu 50 g masła 1 jajko 70 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia ok. 4 łyżki mleka cukier puder na wierzch Ciasto miodowe z migdałami i rodzynkami – ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...