Dziś przepis na bardzo prostą i chyba najpopularniejszą pastę kanapkową z awokado. Właściwie można by ją jeszcze uprościć, miksując wszystkie składniki razem na gładko, ja jednak lubię bardziej w takiej postaci. Dziś wersja odchudzona z dodatkiem jogurtu naturalnego, kto nie musi liczyć kalorii może zamienić jogurt na łyżkę majonezu, albo zrobić pół na pół majonez z jogurtem. Pasta kanapkowa z awokado Składniki: 1 awokado 2 jajka 2 łyżki jogurtu sól pieprz natka pietruszki cytryna Przygotowanie: Awokado... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...