Składniki: (szklanka 250 ml) (keksówka 28x9 cm) Białka szklanka ( u mnie 7 sztuk) Cukier 3/4 szklanki Mąka tortowa szklanka Mak suchy szklanka Olej 1/2 szklanki Proszek do pieczenia łyżeczka Sok z cytryny 2-3 łyżki Przygotowanie: Białka w temperaturze pokojowej ubijamy na sztywno. Do ubitych białek dodajemy partiami cukier i miksujemy po kilkanaście sekund po każdej partii dodanego cukru. Mikser odkładamy. Partiami dodajemy mak i mieszamy delikatnie z białkami. Kolejno dodajemy partiami przesianą mąkę wraz z pr... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię :)