Szparagi gotowane na parze

Szparagi gotowane na parze

Szparagi gotowane na parze

Sezon szparagowy w pełni ! Najszybszym sposobem przygotowania szparagów jest ugotowanie ich na parze, nie tracą wtedy żadnych swoich właściwości odżywczych i zachowują pełnię smaku. Ja używam do tego celu parowara. Szparagi gotowane na parze Składniki: 500 g zielonych szparagów 1 łyżka bułki tartej 3 łyżki masła 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki ziaren słonecznika sól  pieprz Wykonanie:Ze szparagów odłamujemy końcówki. To najprostszy sposób na pozbycie się stwardn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.