Przepis na : śniadanie
W tym roku wakacje spędziliśmy na Węgrzech. Pojeździliśmy trochę po tym kraju, zwiedzając różne miasta, a ja nie byłabym sobą, gdybym nie popróbowała różnych węgierskich dań. Do gustu przypadła mi, między innymi, jajecznica z papryką. Dziś zapraszam Was więc na pyszne niedzielne węgierskie śniadanie. Jajecznica po węgiersku Czas przygotowania: 20 minut Proporcja dla 1 osoby Składniki: 2 duże wiejskie jaja 1/2 małej cebuli 1/2 małej papryki sól pieprz szczypta ozsterj papry... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...