Jajecznica po węgiersku

Jajecznica po węgiersku

Jajecznica po węgiersku

Przepis na : śniadanie

W tym roku wakacje spędziliśmy na Węgrzech. Pojeździliśmy trochę po tym kraju, zwiedzając różne miasta, a ja nie byłabym sobą, gdybym nie popróbowała różnych węgierskich dań. Do gustu przypadła mi, między innymi, jajecznica z papryką. Dziś zapraszam Was więc na pyszne niedzielne węgierskie śniadanie. Jajecznica po węgiersku Czas przygotowania: 20 minut Proporcja dla 1 osoby Składniki: 2 duże wiejskie jaja 1/2 małej cebuli 1/2 małej papryki sól pieprz szczypta ozsterj papry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.