Buraczki w winnej zalewie

Buraczki w winnej zalewie

Buraczki w winnej zalewie

Pieczone buraki w słodko-kwaśnej zalewie mogą być podawane jako dodatek do mięs czy wędlin. Można z nich  również przyrządzić znakomitą sałatkę, np.: na półmisek wyłożyć rukolę, ułożyć na niej plastry buraków, posypać posiekanymi orzechami włoskimi i posypać serem feta lub kozim. Można dodatkowo skropić kremem balsamicznym. Takie buraczki sprawdzą się również  w połączeniu z solonym śledziem, gotowanym ziemniakiem i jajkiem na twardo. A więc nie ma na co czekać, tak proste w pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Najlepszy spalacz tłuszczu

Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję