Został mi kawałeczek ciasta francuskiego, postanowiłam więc zrobić z niego coś na szybko do kawy ;-) Składniki Ciasto francuskie Jajko żółtko Borówki garść Bita śmietana Gotowe ciasto francuskie rozwinąć,pokroić na kwadraty, złożyć na pół (aby powstał trójkącik), natrzeć rozmąconym żółtkiem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C przez 10-15 minut aż do uzyskania złoto-brązowego […] The post Trójkąty francuskie z borówkami i śmietaną appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Pycha! U mnie dziś też ciasto francuskie, ale w wersji wytrawnej :)
takie szybkie coś-mały ratownik przed napadem ochoty na „to coś” :D
Mniam! Super i na 100 % pyszne. Ja do porannej kawki zawsze wcinam coś słodkiego mimo, że za słodyczy nie kocham. Chętnie bym takiego trójkącika jutro rano zjadła :)Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)
Poszłam do kuchni z zamiarem zrobienia takich jak Ty kieszonek z bitą śmietaną, ale pierwsze pod rękę nawinęły mi się powidła mojej Babci. Super fajna i szybka sprawa jak ma się ochotę na coś słodkiego :-)Ania