Post Ogórki małosolne i kiszone pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl. czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Bardzo przydatny wpis :) Na pewno skorzystam z niektórych praktyk – sama robiłam to nieco inaczej.
Nie ma różnicy czy zalejemy letnią, czy zimną – smakują tak samo. Niektórzy twierdzą, że dzięki ciepłej wodzie ogórki szybciej się kiszą. Ja zalewam letnią, bo po przegotowaniu wody nie chce mi się czekać aż woda będzie zimna, a kranówą miastową bez obróbki termicznej wolałabym ich nie zalewać :) No ewentualnie pozostaje zalewanie wodą butelkowaną :)
Ja zawsze część robię w małej kamionce, bo ogóreczki małosolne to coś co uwielbiam:)
ja gorącoą zalewam jak malusie ogórki to już pod koniec drugiego dnia są całkiem całkiem :0
Zawsze zalewm gorącą wodą i są fantastyczne.Jesli jest coś nie tak to tylko wina ogórków.