Ogórki małosolne i kiszone

Ogórki małosolne i kiszone

Ogórki małosolne i kiszone

Post Ogórki małosolne i kiszone pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl. czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Woda mineralna czy źródlana – którą wybrać?

W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Jedzonko, 11 lipca 2013 15:56:46

Bardzo przydatny wpis :) Na pewno skorzystam z niektórych praktyk – sama robiłam to nieco inaczej.

ila pop, 11 lipca 2013 17:20:36

a ja zalewam zimną woda, ładnie się trzymaja

yllla, 12 lipca 2013 13:15:23

ja też zimną wodą zalewam :)

Słodka Babeczka, 12 lipca 2013 13:27:10

Nie ma różnicy czy zalejemy letnią, czy zimną – smakują tak samo. Niektórzy twierdzą, że dzięki ciepłej wodzie ogórki szybciej się kiszą. Ja zalewam letnią, bo po przegotowaniu wody nie chce mi się czekać aż woda będzie zimna, a kranówą miastową bez obróbki termicznej wolałabym ich nie zalewać :) No ewentualnie pozostaje zalewanie wodą butelkowaną :)

Lenka Niki, 15 lipca 2013 21:37:28

Ja zawsze część robię w małej kamionce, bo ogóreczki małosolne to coś co uwielbiam:)

joanna a, 17 lipca 2013 11:09:41

ja gorącoą zalewam jak malusie ogórki to już pod koniec drugiego dnia są całkiem całkiem :0

AnnMM, 28 lipca 2013 22:34:34

Super przepis. Coraz bardziej mam ochotę zabrać się za przetwory.

dana, 15 maja 2014 21:21:55

Zawsze zalewm gorącą wodą i są fantastyczne.Jesli jest coś nie tak to tylko wina ogórków.