Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Czerwona kapusta to bogactwo witaminy C, A, E, B. Oprócz tego zawiera kwas foliowy i cenne flawonoidy. Antocyjany zawarte w czerwonej kapuście  chronią przed nowotworami i uszczelniają naczynia krwionośne. Czerwon ą  kapustę możemy jeść surow ą , ugotowan ą  lub duszon ą , lecz najwięcej witamin doda nam surowa kapusta z której możemy przygotować pyszn ą  surówkę. Kapustę do surówki nie przelewam wrzątkiem tylko wcześniej j ą  nasalam, dzięki temu kapusta będzie miękka&nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, surówka, czerwona kapusta, surówka z kapusty, jabłka, surówka z czerwonej kapusty

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.