Hej! Hej kochani! Jeśli zostały Wam białka jajek to mam dla Was super przepis na ich wykorzystanie. Przepis ze starego zeszytu mojej mamy. Ten Makowiec wychodzi naprawdę smaczny, mięciutkie ciasto z białek i pyszne nadzienie makowe. Zapraszam na przepis :-) Składniki(blaszka 23/33): Ciasto: mąka pszenna 1,5 szklanki, białka jaj 1,5 szklanki, cukier 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka,\ margaryna roztopiona 1 kostka, Nadzienie: mak 500 g, żółtka 3 szt, miód 4 łyżki, masło roztopione 7 dag,... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.