Miodowe blaty z wkładką biszkoptową, przełożone kremem budyniowym. Przepis z maminego zeszytu, trochę pozmieniany. Składniki (blaszka 23/33): blaty miodowe: mąka pszenna 30 dag, miód 2 łyżki, margaryna 15 dag, soda 1 łyżeczka, jajko 1 szt, cukier 10 dag, biszkopt: jajka 5 szt, cukier 1 szklanka, mąka ziemniaczana 0,5 szklanki, mąka pszenna 1 szklanka, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, krem: mleko 750 ml, cukier 6 łyżek, mąka pszenna 3 łyżki, mąka ziemniaczana 1,5 łyżki, masło 1,5 kostki, olejek migdałowy 1 łyżka,... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.