Uwielbiam domowe dżemy! W sezonie letnim nie odchodzę od słoików, tylko staram się jak najwięcej owoców przetworzyć na pyszne dżemy , którymi będę się rozkoszować zimową porą:) Lubię eksperymentować, więc tym razem wypróbowałam połączenie czarnej porzeczki z miętą...kocham miętę i tak naprawdę to dodałabym ją do wszystkiego :D Moim zdaniem wyszło bardzo ciekawe połączenie smaków, jeśli jesteście ciekawi tego duetu to zapraszam do wypróbowania. Składniki: czarna porzeczka 1 kg, cukier 0,5 kg, świeża mięta kil... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.