Dżem z czarnej porzeczki z miętą

Dżem z czarnej porzeczki z miętą

Dżem z czarnej porzeczki z miętą

Uwielbiam domowe dżemy! W sezonie letnim nie odchodzę od słoików, tylko staram się jak najwięcej owoców przetworzyć na pyszne dżemy , którymi będę się rozkoszować zimową porą:) Lubię eksperymentować, więc tym razem wypróbowałam połączenie czarnej porzeczki z miętą...kocham miętę i tak naprawdę to dodałabym ją do wszystkiego :D Moim zdaniem wyszło bardzo ciekawe połączenie smaków, jeśli jesteście ciekawi tego duetu to zapraszam do wypróbowania. Składniki: czarna porzeczka 1 kg, cukier 0,5 kg, świeża mięta kil... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czarna porzeczka, porzeczki, ziemniaki, przetwory

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.