Zapraszam na ciasto z dużą ilością orzechów z jabłkami i rodzynkami. Przeważnie do tego ciasta dodaje się cynamon, ale u mnie jest nieco inne wydanie z aromatem pomarańczy. Ciacho jest proste i szybkie do zrobienia 😉 Składniki (blaszka: 23/33 cm): mąka pszenna 3 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, soda 1 łyżeczka, cukier 1 szklanka, jajka 7 szt, olej 1 szklanka, orzechy włoskie grubo posiekane 1,5 szklanki, rodzynki 0,5 szklanki, jabłka 4 szt, skórka otarta z połowy pomarańczy, polewa: czekolada mlec... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.