Dzisiaj przygotowałam pierogi z kapustą i grzybami. Do ciasta dodałam mąkę z pszenicy durum - semoline. Ciasto jest pięknego koloru, elastyczne i plastyczne. W dodatku ciasto nie pęka podczas gotowania i jest bardzo smaczne. Jestem zadowolona z dzisiejszych pierogów :) FARSZ : 2 kg kiszonej kapusty 100 g grzybów suszonych 2 cebule 2 liście laurowe 4 ziarnka ziela angielskiego kilka ziarnek pieprzu 1 łyżka naturalnej jarzynki około 50-100 g masła sól, pieprz do smaku CIASTO : 500 g ... czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...