Pyszny łosoś na szpinaku, zapieczony w cieście francuskim, jest smaczny na ciepło i zimno. Polecam na święta i nie tylko. SKŁADNIKI : 2 opakowania ciasta francuskiego 400 g szpinaku mrożonego sól, pieprz do smaku plaster masła 2 ząbki czosnku 100 g serka topionego ( śmietankowy lub gouda albo ementaler ) 0,5 kg łososia 1 jajko PRZYGOTOWANIE : Szpinak rozmrażamy, lekko wyciskamy z nadmiaru płynów. Przekładamy na patelnię z odrobiną masła, dodajemy sól, pieprz, czosnek i na...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...