CHLEB PSZENNO - ŻYTNI NA ZAKWASIE Z SIEMIENIEM LNIANYM

CHLEB PSZENNO - ŻYTNI  NA  ZAKWASIE  Z SIEMIENIEM LNIANYM

CHLEB PSZENNO - ŻYTNI NA ZAKWASIE Z SIEMIENIEM LNIANYM

Chlebek pieczony w domu jest smaczny i pachnący, w dodatku jego przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Dzisiaj upiekłam chleb z domieszką mąki żytniej oraz dodatkiem ziaren, słonecznika i siemienia lnianego. Wyszedł idealny taki jak go wszyscy domownicy lubią. SKŁADNIKI : 100 ml zakwasu żytniego 100 g mąki żytniej 30 ml wody Składniki na zakwas mieszamy i pozostawiamy do wyrośnięcia na kilka godzin. Ja zakwas przygotowuję dzień lub dwa wcześniej i przechowuję w lodówce w pojemniku.                                                                 CIASTO ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Fantazje Marioli

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.