Pierogi z mięsem i kaszą gryczaną

Pierogi z mięsem i kaszą gryczaną

Pierogi z mięsem i kaszą gryczaną

Składniki: Ciasto: - 600-650g mąki pszennej - 1 jajko - 2 łyżki oleju - pół szklanki gorącej wody (prawie wrzącej) - pół szklanki zimnego mleka (z lodówki) - sól Farsz: - ok 800g mięsa mielonego wieprzowego - 100g kaszy gryczanej - 5-6 pieczarek - pół cebuli - sól, pieprz Przygotowanie: Ciasto. Do szklanki wlać gorącą wodę i zimne mleko. Do miski wsypać połowę mąki, jajko, sól i olej a następnie wodę z mlekiem. Dokładnie zagnieść, dosypując mąki. Ciasto musi wyjść miękkie, elastyczne i nie może kleić się do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne blogowanie

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarne blogowanie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pierogi, pierogi przepis, kasza, pieczarki, mielone, mięso, mięso mielone, kasza gryczana, boczek, wieprzowina, pieczarki w cieście, jajka z farszem, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, pierogi z mięsem

Inne przepisy z Kulinarne blogowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.