To bardzo charakterystyczna zupa, której smaku nie da się pomylić z żadnym innym. Szczawiowa najlepiej wychodzi na bulionie, pod koniec zaprawiona słodką śmietanką, która łagodzi kwasowość szczawiu. Pyszna jak u mamy. Przepis na zupę szczawiową z jajkiem Składniki: Około 1,5 litra wywaru mięsnego przygotowanego na przykład na ćwiartce z kurczaka lub porcji rosołowej, 3 średnie ziemniaki, 1 większa marchewka, 2 ząbki czosnku , słoiczek szczawiu konserwowego (350g) – w sezonie oczywiście można użyć świeżego, 100... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...