Spróbujcie tej zupy krewetkowej. Ma mnóstwo orientalnych smaków, a jednocześnie dzięki mleku kokosowemu jest bardzo aromatyczna. Jej przygotowanie nie zajmie ci więcej niż pół godziny. Za to lubię ją jeszcze bardziej. Przepis na zupę krewetkową Składniki: 250 gramów krewetek bez pancerzyków – im większe, tym lepsze, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, mała czerwona papryka lub pół dużej, kopiasta łyżka proszku curry lub pasty – można użyć też pół na pół, puszka mleka kokosowego, sok z połowy cytryny, 1 dojrzał... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...