Super sposób na urozmaicenie zwykłego ryżu. Tak przygotowany często pojawia się w azjatyckich barach jako dodatek do różnych dań. Bardzo łatwo zrobić go w domu. Przepis na żółty ryż z groszkiem i marchewką Składniki: 200 gramów białego ryżu długoziarnistego, duża garść mrożonego groszku, 1 większa marchewka (można użyć też mrożonej mieszkanki marchewki i groszku), łyżeczka kurkumy w proszku, olej, sól. Jak zrobić żółty ryż z groszkiem i marchewką? Ryż ugotuj na sypko. Groszek rozmroź, marchewkę pokrój w dro... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...