Szakszuka to tradycyjna bliskowschodnia potrawa z jajek i pomidorów, którą przeważnie je się na śniadanie – genialna w swojej prostocie, przez co robi kulinarną karierę na na cały świecie. Jest też zielona odmiana szakszuki, co najmniej równie pyszna. To ją dzisiaj ugotujemy. Szakszuka jest świetna na dobry początek dnia, jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby przygotować ją na szybki i pełnowartościowy posiłek również o innych porach dnia. Świetnie sprawdzi się zarówno wersja czerwona , jak i zielona... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...