Lubimy ten przepis na zupę fasolową, bo wychodzi lżejsza, a zarazem jest równie pyszna, co tradycyjna. W tej zupie ugotowanej na bulionie poza fasolą znajdziecie też dużo warzyw i makaron. Przepis na włoską zupę fasolową Składniki: porcja rosołowa z kurczaka (około 500 gramów), 400 gramów suszonej fasoli piękny Jaś, 2 marchewki, 5 łodyg selera naciowego, 1 mały por, 2 ząbki czosnku, 3 garście makaronu nadającego się do zupy – na przykład kolanka, 1 średnia papryka czerwona, 3 łyżeczki koncentratu pomi... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...