Przygotowanie tej zupy jest naprawdę banalne, jednocześnie wychodzi niezwykle smaczna, pożywna i zdrowa. Wegańska zupa pomidorowa z soczewicą to zawsze dobry pomysł, gdy nie mamy zbyt dużo czasu na gotowanie. Przepis na wegańską zupę pomidorową z soczewicą Składniki: 1 większa cebula, 3 ząbki czosnku, 200 gramów czerwonej soczewicy, 2 puszki pomidorów w zalewie (w sezonie można użyć świeżych), oliwa, bazylia suszona i świeża, sól, pieprz. Jak zrobić wegańską zupę pomidorową z soczewicą? W garnku rozgrzej kilka łyżek ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...