Szparagi po japońsku z omletem i sezamem. PRZEPIS

Szparagi po japońsku z omletem i sezamem. PRZEPIS

Szparagi po japońsku z omletem i sezamem. PRZEPIS

Mamy już całkiem sporą kolekcję przepisów na szparagi, ale ten jest wyjątkowy, bo wprowadza to wyborne warzywo w azjatyckie klimaty. Robimy szparagi po japońsku z omletem i sezamem. Przepis na szparagi po japońsku Składniki: Pęczek zielonych szparagów , Łyżka ziaren sezamu, 2 jajka, olej, jasny sos sojowy, sól. Składniki na 2 porcje. Jak zrobić szparagi po japońsku? Na suchej patelni upraż ziarna sezamu, zdejmij. Szparagi umyj, odłam zdrewniałe końcówki ( zobacz poradnik ), pokrój ukośnie, rozdzielając główki od ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.