Szparagi po japońsku z omletem i sezamem. PRZEPIS

Szparagi po japońsku z omletem i sezamem. PRZEPIS

Mamy już całkiem sporą kolekcję przepisów na szparagi, ale ten jest wyjątkowy, bo wprowadza to wyborne warzywo w azjatyckie klimaty. Robimy szparagi po japońsku z omletem i sezamem. Przepis na szparagi po japońsku Składniki: Pęczek zielonych szparagów , Łyżka ziaren sezamu, 2 jajka, olej, jasny sos sojowy, sól. Składniki na 2 porcje. Jak zrobić szparagi po japońsku? Na suchej patelni upraż ziarna sezamu, zdejmij. Szparagi umyj, odłam zdrewniałe końcówki ( zobacz poradnik ), pokrój ukośnie, rozdzielając główki od ...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.