Szarpana kaczka. Mięciutkie i konkretnie doprawione mięso do bułeczek bao, tortilli albo burgerów. PRZEPIS

Szarpana kaczka. Mięciutkie i konkretnie doprawione mięso do bułeczek bao, tortilli albo burgerów. PRZEPIS

Szarpana kaczka. Mięciutkie i konkretnie doprawione mięso do bułeczek bao, tortilli albo burgerów. PRZEPIS

Kaczka najpierw dusi się w aromatycznym sosie, potem, gdy jest już bardzo miękka, mięso szarpane jest na włókna, a całość wymieszana w niezwykle smakowitą całość. Tak przygotowane idealnie nadaje się do faszerowania kanapek, burgerów albo bułeczek bao. Przepis na szarpaną kaczkę Składniki: 2 nogi z kaczki, 2 piersi z kaczki , 2 cebule, 3-4 ząbki czosnku, około 2 cm kawałek świeżego imbiru, sos sojowy, 4 łyżki słodkiego sosu chili – ostrego lub łagodnego, sól. Jak zrobić szarpaną kaczkę? Cebulę drobno posiekaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.