Kaczka najpierw dusi się w aromatycznym sosie, potem, gdy jest już bardzo miękka, mięso szarpane jest na włókna, a całość wymieszana w niezwykle smakowitą całość. Tak przygotowane idealnie nadaje się do faszerowania kanapek, burgerów albo bułeczek bao. Przepis na szarpaną kaczkę Składniki: 2 nogi z kaczki, 2 piersi z kaczki , 2 cebule, 3-4 ząbki czosnku, około 2 cm kawałek świeżego imbiru, sos sojowy, 4 łyżki słodkiego sosu chili – ostrego lub łagodnego, sól. Jak zrobić szarpaną kaczkę? Cebulę drobno posiekaj... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...