Może i ma milion kalorii, może też nie jest najpiękniejszy, za to nadrabia smakiem. To włoski przepis na sos, w oryginale oczywiście surowa niewędzona włoska kiełbasa, ale z naszą też wychodzi przepysznie. Przepis na sos z białą kiełbasą Składniki: 500 gramów surowej białej kiełbasy, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 350 ml śmietanki kremówki 30 proc., duża garść startego parmezanu plus starty parmezan do posypania dania na talerzach, oliwa pół na pół z masłem, sól, pieprz. Jak zrobić sos z białą kiełbasą? Na pateln... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...