Ten sos przypomina trochę włoską carbonarę, nie ma w nim jednak jajek i wielu osobom właśnie dlatego bardziej pasuje. Robi się go też bardzo prosto, właściwie trudno coś tu zepsuć, o co przecież w carbonarze nie trudno, gdy mniej wprawionym kucharzom zamiast sosu wychodzi jajecznica. Sos śmietanowo-serowy z boczkiem można wymieszać z makaronem lub, tak jak my tym razem, z kluseczkami gnocchi. Przepis śmietanowo-serowy z boczkiem Składniki: 200 gramów boczku surowego wędzonego, 200 gramów twardego sera dojrze... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...