Schab po pekińsku z woka. Przepis na pyszne danie orientalne

Schab po pekińsku z woka. Przepis na pyszne danie orientalne

Robi się go bardzo szybko, wystarczy kilka składników, a na waszych talerzach pojawi pyszne orientalne danie. Dziś mamy dla was przepis na schab po pekińsku. Przepis na schab po pekińsku Składniki: Około 300 g świeżego schabu wieprzowego , 1 większa cebula, 2-3 ząbki czosnku, około 2 cm kawałek świeżego imbiru, pół główki małej kapusty pekińskiej, 1 papryczka chili, mąka ziemniaczana, olej , sos sojowy, sól. Jak zrobić schab po pekińsku? Mięso najpierw przekrój wzdłuż, następnie pokrój na cienkie plasterki. M...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.