Robi się go bardzo szybko, wystarczy kilka składników, a na waszych talerzach pojawi pyszne orientalne danie. Dziś mamy dla was przepis na schab po pekińsku. Przepis na schab po pekińsku Składniki: Około 300 g świeżego schabu wieprzowego , 1 większa cebula, 2-3 ząbki czosnku, około 2 cm kawałek świeżego imbiru, pół główki małej kapusty pekińskiej, 1 papryczka chili, mąka ziemniaczana, olej , sos sojowy, sól. Jak zrobić schab po pekińsku? Mięso najpierw przekrój wzdłuż, następnie pokrój na cienkie plasterki. M...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...