Tylko kilka składników, za to świetnie do siebie pasujących. Szparagi smażone razem z ryżem i jajkiem smakują genialnie. Prosto, szybko i pysznie. Przepis na ryż smażony z jajkiem i szparagami Składniki: pół pęczka świeżych zielonych szparagów (około 6-8 sztuk), 100 gramów białego ryżu, 1 mała cebula, jeden ząbek czosnku, 2 jajka, pół łyżeczki kurkumy w proszku, sól, pieprz, olej. Jak zrobić ryż smażony z jajkiem i szparagami? Ryż ugotuj na sypko – jeśli sprawia ci to trudność, możesz użyć ryżu parboiled. Ze sz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...